Vilarrubias i Busquets, Feliu (Fèlix)

Sabadell, 12 d’octubre de 1812 – 1 de setembre de 1884.

Procedent d’una familia clerical i carlista, de professió advocat. Fou deixeble de l’eclesiàstic integrista Jaume Balmes, a la universitat de Cervera. Va col·laborar en la premsa de l’època i va escriure diverses obres d’assaig, com L’autoritat i la llibertat en harmonia, deixant inèdita L’estat polític civil i social de l’home.  Exercí d’alcalde de Sabadell de 1867-1868, després de la frustrada revolta liberal de l’agost de 1867, el 1868 va ser expulsat del consistori després de la victòria liberal que foragità també a la reina Isabel II.

Durant el seu mandat, es construí l’Hospital i la Casa de la Beneficiència, on actualment hi ha la plaça Marcet, també es construí el pont de la Salut i el Passeig de la Revolució que primer es digué d’ Isabel II i es pagà amb les multes als liberals que s’aixecaren el 1867, però amb la victòria de la revolució liberal es passà a anomenar passeig de la revolució. Aquest passeig va de la Torre Turull al c/Quevedo fins la carretera de Santmenat.

___________________________________________________________

Nomenclatòr, Ajuntament de Sabadell: <http://coneix.sabadell.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=17117&Itemid=118&search=vilarrub>

Carrers amb història. iSabadell.cat (19 d’agost del 2013): <http://www.isabadell.cat/persones/carrers-amb-historia-39-vilarubies/>

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s