Germà Homet, Josep

josep germà homet

Castellar del Vallès, 15 d’octubre de 1873 – Sabadell, 17 d’agost de 1936

Industrial licorer, fundador de la destil·leria Germà al 1898 i propietari de l’Anís del Taup, mecenes de la cultura, president de l’Atlètic de Sabadell i el Centre d’Esports Sabadell, de l’Aeroclub Sabadell i el del Vallès, i alcalde de Sabadell. A causa dels Fets del 6 d’octubre de 1934, l’autoritat militar el va nomenar alcalde, exercint de batlle de Sabadell des de l’octubre de 1934 fins al febrer de 1936, quan va ser expulsat després de la victòria de les forces del Front d’Esquerres a les eleccions legislatives.

Va morir assassinat a la cuneta de la carretera de Castellar a Matadepera el 17 d’agost de 1936, quan tornava de les Arenes.

El 2013 un besnét seu, Ramon Comadran, va tornar a obrir l’empresa amb el nom de Destil·leria Germà, que el 2015 va guanyar la Medalla d’Or 2015 al Concurs Mundial de Brussel·les per la seva ginebra Dry-Gin Germà Premium.

______________________________________________

nomenclàtor ‘Josep Germà, Plaça de’, Ajuntament de Sabadell <http://coneix.sabadell.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=18459&Itemid=122>

‘Una de les millors ginebres del món és de Sabadell’, Lídia Arderiu. Isabadell.cat, 11 novembre de 2015 <https://www.isabadell.cat/sabadell/una-de-les-millors-ginebres-del-mon-es-de-sabadell/>

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s