Autor i contacte

2016-12-03-15-52-12

Arnau Berenguer Garrigós

Llicenciat en història. UAB, 2014.

alesordresenyorsisenyor@gmail.com
Articles al portal ser histórico: <https://serhistorico.net/author/historiadesabadell1900/>

La història hauria de servir per no cometre els mateixos errors del passat i aprendre d’aquells encerts per tal d’intentar aplicar-los al present (coneixent també el present per saber com aplicar-los a l’actualitat). Malauradament, massa sovint la història és utilitzada com a eina pel poder i/o determinades ideologies per amagar els seus errors i crims i exagerar els del rival ideològic o Estat en disputa.

És per això que l’historiador ha d’intentar ser el màxim objectiu posible independenment de la seva ideologia, reconèixer també els errors que s’han comès en nom de la seva forma de pensar. Perquè en nom de totes les causes s’han comès errors i crims, i més encara en nom d’aquelles que han utilitzat la maquinària represora de l’estat i/o els poders econòmics.

Interessat en:

-Història de Sabadell del s.XIX i XX.

-Història contemporània: República de Weimar, Alemanya nazi, Itàlia feixista, I i II Guerra Mundial, societats de postguerra, Guerra Freda, la URSS i les democràcies populars, les democràcies liberals.

-Història d’Espanya i Catalunya: I i II república, restauració, carlisme, “dictablanda”, franquisme, transició i democràcia.

-Moviment Obrer: Socialisme utòpic, marxisme (marxisme-leninisme, socialdemocràcia), anarquisme, sindicalisme revolucionari i anarcosindicalisme, situacionisme.

-Sociologia de les societats modernes.

 

Anuncis

Hi ha 5 comentaris

  1. Bona tarda Arnau. M’agradaria saber com puc contactar amb tú per fer-te una consulta sobre uns dels teus articles publicats. Moltes gràcies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s