Autoria

2016-12-03-15-52-12
Arnau Berenguer

Història (UAB), 2014

arnau.berenguer@gmail.com

Bloc d’història contemporània i temes d’actualitat: http://fenthistoria.com

La història hauria de servir per no cometre els mateixos errors del passat i aprendre d’aquells encerts per tal d’intentar aplicar-los al present. Malauradament, massa sovint la història és utilitzada com a eina pel poder i/o determinades ideologies per amagar els seus errors i crims i exagerar els del rival ideològic o Estat en disputa.

És per això que l’historiador ha d’intentar ser el màxim objectiu possible independentment de la seva ideologia, reconèixer també els errors que s’han comès en nom de la seva forma de pensar. Perquè en nom de totes les causes s’han comès errors i crims, i més encara en nom d’aquelles que han utilitzat la maquinària repressora de l’estat i/o els poders econòmics.

Interessat en:

-Història de Sabadell del s.XIX i XX.

-Història contemporània: República de Weimar, Alemanya nazi, Itàlia feixista, I i II Guerra Mundial, societats de postguerra, Guerra Freda, bloc soviètic, bloc occidental, països no alienats, les democràcies després de la II Guerra Mundial, la Unió Europea, Estats Units, Rússia i Xina.

-Història d’Espanya i Catalunya: I i II república, restauració, carlisme, “dictablanda”, franquisme, transició i democràcia.

-Ideologies i sistemes polítics: Democràcia (democràcia liberal, democràcia popular, democràcia directa), feixisme (feixisme italià, nazisme, franquisme, dictadures llatinoamericanes), comunisme (marxisme-leininisme, stalinisme, maoisme, titisme…), municipalisme, neoconservadorisme, neoliberalisme, populismes.

-Moviment Obrer: Socialisme utòpic, socialdemocràcia, marxisme, anarquisme, sindicalisme revolucionari i anarcosindicalisme, situacionisme.

Hi ha 5 comentaris

  1. Bona tarda Arnau. M’agradaria saber com puc contactar amb tú per fer-te una consulta sobre uns dels teus articles publicats. Moltes gràcies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s