Josep Vidal i Casulleras

Sabadell, 7 de novembre de 1905 – 3 d’abril de 1983

Josep Vidal i Casulleras. FONT: Arxiu Històric de Sabadell. Fons Ricard Simó i Bach

Alcalde accidental franquista del 7 de juny de 1940 al 22 de novembre del mateix any, substituint al també alcalde accidental Ramon Albareda Masip. Anteriorment, amb Esteban Font Sabater, havia ajudat a aquest a arribar a ser alcalde.

Va estudiar als Escolapis i posteriorment s’especialitzà en el sector tèxtil, sent comerciant vinculat el tèxtil i portant l’empresa, Hijo de J. Vidal i Viñas. Va ser un dels creadors del primer embrió de la Falange a Sabadell i durant la Guerra Civil va ser empresonat acusat de quintacolumnista (de pertànyer a al Socors Blanc), quan estava moblitzat forçós en una bateria de costa de l’exèrcit republicà a Premià de Mar.

Estava molt vinculat a la Caixa de Sabadell d’on va formar part de la seva junta durant tretze anys, de 1939 a 1952. Com molts altres alcaldes franquistes, també va formar part de la Junta del Gremi de Fabricants de l’any 1951 al 1952.

Era fill del també batlle accidental, Jaume Vidal i Viñas.


Arxius Històric de Sabadell (AHS), Fons Ricard Simó i Bach

Marin, Martí: Els Ajuntaments Franquistes a Catalunya (Política i administració municipal 1938-1979). Lleida. ed.Pagès. Col.lecció Seminari, 12.

Deu Baigual, Esteve. Sabadell en la postguerra 1939-1945. Nou ordre i repressió. (Pàg. 42). Edicons Abadia de Montserrat, 2022

Autor: Arnau Berenguer

Llicenciat en Història per la UAB, 2014. Interessat en historia contemporània, història social i local, història del pensament, cultura i ideologies. Moviment obrer, socialisme, marxisme, anarquisme, liberalisme, conservadorisme, feixisme, comunisme, societats de postguerra i temes d'actualitat.

2 respostes a «Josep Vidal i Casulleras»

Deixa un comentariCancel·la les respostes

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Història de Sabadell S.XIX-XX

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint

Exit mobile version
%%footer%%