Josep Vidal i Casulleras

Sabadell, 7 de novembre de 1905 – 3 d’abril de 1983

Josep Vidal i Casulleras. FONT: Arxiu Històric de Sabadell. Fons Ricard Simó i Bach

Alcalde accidental franquista del 7 de juny de 1940 al 22 de novembre del mateix any, substituint al també alcalde accidental Ramon Albareda i Masip. Anteriorment, amb Esteban Font Sabater, havia ajudat a aquest en arribar a ser alcalde.

Va estudiar als Escolapis i posteriorment s’especialitzà en el sector tèxtil, sent comerciant vinculat el tèxtil i portant l’empresa, “Hijo de J. Vidal i Viñas”. Durant la Guerra Civil va ser empresonat acusat de quintacolumnista.

Estava molt vinculat a la Caixa de Sabadell d’on va formar part de la seva junta durant tretze anys , de 1939 a 1952. Com molts altres alcaldes franquistes, també va formar part de la Junta del Gremi de Fabricants de l’any 1951 al 1952.

Era fill del també batlle accidental, Jaume Vidal i Viñas.


Arxius Històric de Sabadell (AHS), Fons Ricard Simó i Bach

Marin, Martí: Els Ajuntaments Franquistes a Catalunya (Política i administració municipal 1938-1979). Lleida. ed.Pagès. Col.lecció Seminari,12.

Autor: Arnau Berenguer

Llicenciat en Història per la UAB, 2014. Interessat en historia contemporània, història social, local i del moviment obrer, ideologies (liberalisme, conservadorisme, corrents socialistes,etc.) feixisme, comunisme, societats de postguerra i temes d'actualitat (política, sindicalisme, societat, comunicació i xarxes socials, geoestratègia internacional, postmodernisme, "magufisme"). També interessat en altres coses, com menjar bé, muntanyisme, mems i gats.

2 respostes a «Josep Vidal i Casulleras»

Leave a Reply Cancel reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Exit mobile version
%%footer%%