Sebastián Vera i Vera

Jaén, 1897 – Narbona, 1948

Treballava de miner a Jaén, sent Secretari General del Sindicat Confederal de Santa Elena. Després viu un temps a Alacant i València, i des del juliol de 1921 a Sabadell. S’oposà al terror de la patronal i casi fou assassinat, rebent onze ferides, a Barcelona.

Fou delegat de la construcció de Sabadell al Ple Regional de 1931, any en que recolzà la Vaga de telèfons amb sabotatges, fet que provocà, que fos detingut al setembre. El 1933 assistí com a delegat del Sindicat de la Construcció al Ple Regional de Sindicats, ocupà la Secretaria General de la CNT sabadellenca, i es va mostrar a favor dels sindicats d’oposició i de la Federació Local de Sindicats (FLS), realitzà diversos mítings pel País Valencià. Fou detingut a causa dels successos d’octubre de 1934. S’exilià al 1939 i morí a Narbona al 1948. Fou col·laborador de “Acción” i del periòdic de la FLS sabadellenca “Vertical”.

_________________________________________________________________

Iñiguez, Miguel.Enciclopedia histórica del anarquismo español. Tomo II. Asociación Isaac Puente

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s