Barnils Serret, Bartolomé

Àlies “Geniva”. Centelles (Barcelona) / Castres (França), enterrat el 4 de setembre de 1989 als 87 anys. Visqué i milità a Sabadell, durant molts anys fou el delegat del comitè pro-presos de la CNT. Durant la Guerra Civil va dirigir amb Diego Abad de Santillán les patrulles de control i del 03/03/1937 al 22/05/1937 va ocupar la conselleria d’Indústries de Guerra a l’Ajuntament de Sabadell, seria expulsat del consistori pel PSUC dirigit per Josep Moix, igual que la resta de consellers de la CNT, aprofitant l’excusa del fets del maig de 1937. El 1938 va combatre a la 26 Divisó (119 Brigada). Exiliat, va sofrir els abusos del camp de concentració de Vernet i les companyies de treballadors. Després s’assentà a Castres, on a partir del 1946 s’encarregà de reorganitzar la CNT de Sabadell a l’exili, i on moriria.

_________________________________________________________________

Iñiguez, Miguel. Enciclopedia histórica del anarquismo español, Tomo I. Asocación Isaac Puente.(Pàg.183)

Vargas Puga, Matías. La CNT a la política catalana durant la Guerra Civil (1936-1939). Els Ajuntaments del Vallès Occidental. 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s