Bermejo Raposo, Andrés

Madrid, 1903 – Ciudad  Bolívar (Veneçuela), 1971

Els pares d’Andrés Bermejo Raposo, havien emigrat a Barcelona el 1907, va participar activament a la Confederació Nacional del Treball (CNT) i a la Federació Anarquista Ibèrica (FAI) de Sabadell, desde on s’oposà ferotgement a la dècada de 1930 als partidaris del trentisme.

El seu pare va ser assassinat durant el cop franquista, el 18 de juliol. Va ser nomenat regidor de Sabadell el 1938 i es va casar amb Trinitat Iglesias Costa, membre de la CNT de Sant Sadurní d’Anoia, amb qui viurien a Sabadell i a Barcelona, i tindrien tres fills

A l’octubre de 1955, va emigrar a Veneçuela, on va ser membre de la CNT FL Sant Felipe de Puerto Ordaz on venia productes d’odontologia. Després de la separació dels divisors de la CNT exigirà la devolució dels béns pertanyents a l’organització i realitzarà diversos viatges per aconseguir el suport dels companys FL Caracas, El Tigre, Port dela Cruz, etc.

Andrés Bermejo Raposo va morir amb 68 anys el 1971 després d’un accident de trànsit a Ciudad Bolívar (Veneçuela), on havia anat a parlar amb companys aliens de l’organització. El seu fill fou enterrat religiosament.

_________________________________________________________________

Iñiguez, Miguel. Enciclopedia del anarquismo español. Editorial Isaac Puente, Vitoria, 2008.

Le Combat Syndicaliste. CNT (exili França), 22 de febrer 1971

Tierra y libertad. FAI (exili Mèxic), abril 971

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s