Badia Joval, Arcadi

Sabadell 1893-1980

Obrer de la llana i membre de la CNT. Amb només nou anys va participar a la Vaga General de 1902, cremant la barraca de burots de Can Cuadras de Sabadell. Membre de la Federació Obrera de Sabadell (FOS), va participar també a la Vaga General de 1910 i participà com a delegat dels sortejadors de llana al Congrés de Sants de CNT catalana, la Confederació Regional del Treball de Catalunya, el juny i juliol de 1918. Vinculat a la massoneria, l’any 1923 va participar en la creació del Centre d’Estudis Psicològics i fou membre de la societat filantròpica La Emancipación. Durant la II República milità al Partit Radical, però va acabar donant-se de baixa. Assessorà als treballadors en els principals conflictes sindicals de la ciutat.

_________________________________________________________________

Martínez de Sas, Maria Teresa; Pagès i Blanch, Pelai. Diccionari Biogràfic del moviment obrer als Països Catalans. Ed. UB i Abadía de Montserrat, 2000.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s