El Quiosc Modernista, situat en els “Jardinets” o “Pla de l’Os” (Plaça del Doctor Robert), va ser projectat entre 1910-11 per l’’arquitecte sabadellenc Josep Renom i Costa. La Plaça Dr. Robert va néixer a partir del conveni entre el propietari dels Jardinets, Feliu Antúnez i Gaspar, i l’Ajuntament, passant a ser propietat municipal.

El Quiosc estava recobert de trencadís de ceràmica de color blau amb detalls en verd i groc, i el sostre de la volta del pis tenia esgrafiats. La part de baix s’utilitzava per vendre’hi begudes i al pis de dalt, sovint hi tocaven els músics de la Banda Municipal. Va ser enderrocat per ordre de l’Alcalde Josep Maria Marcet i Coll, l’any 1943, coincidint amb l’enderroc de les cases del casc antic de l’Alt Pedregar i amb la inauguració del Monument i la Creu als Caiguts al Racó del Campanar (al costat). Posteriorment, molt a prop seu s’hi van instal·lar uns urinaris subterranis. Les autoritats franquistes no volien que el quiosc pogués fer ombra al seu monument.

Quiosc Modernista de la Plaça del Dr. Robert obra de Josep Renom. Al fons a la dreta hi podem veure la cúpula de l’església de “Los Padres” i l’edifici que va ser enderrocat per construir el de “La Caixa de Pensions”J. Boixadera. 1915 (AHS)
Quiosc Modernista, 1920 Lucien Roisin. Col·lecció Roisin. Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya.

2 thoughts on “El Quiosc Modernista de la Plaça del Doctor Robert”
 1. Estaria molt be de refer el Quiosc Modernista, ens donaba un aire de ciutat, per la banda
  municipal per fer sardanes i seguir les tradicions populars
  Hem de tenir amb compte que actualment al nostre estimat Sabadell, cada día ve mes gent i s’ha convertit amb una ciutat gran i important que i tenim gent de tot el mon,i hem de tenir la nostre propia personalitat, vull dir que no siguem una anexa de Barcelona.

  Enviat des del meu iPhone

  El 14 febr 2021, a les 16:22, Història de Sabadell S.XIX-XX va escriure:

  
  Arnau Berenguer Garrigós posted: ” El Quiosc Modernista, situat en els “Jardinets” o “Pla de l’Os” (Plaça del Doctor Robert), va ser projectat entre 1910-11 per l’’arquitecte sabadellenc Josep Renom i Costa. La Plaça Dr. Robert va néixer a partir del conveni entre el propietari de “els Ja”

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: