Bertran Oleart, Miquel

Sabadell, 1892 – Mèxic, 1937

Militant de la CNT. Participà en la vaga general de 1917 i hagué d’exiliar-se una temporada. Assistí al Congrés de Sants, (Barcelona, juny de 1918) en representació dels Rajolers de Sabadell. Fou un dels reorganitzadors de la CNT a Sabadell l’any 1930, després de la dictadura del general Primo de Ribera. Participà en el tercer Congrés Confederal de la CNT com a delegat tèxtil per Sabadell (Madrid, 1931). Fou empresonat després dels fets del 6 d’octubre de 1934, i després el juliol de 1936 va ser nomenat Primer Tinent d’alcalde de la ciutat. L’any 1916 havia dirigit els periòdic “Germinal”, portaveu de la Federació Local de Sindicats. També dirigí, l’any 1933 el periòdic “Vertical” de Sabadell. Amb el trencament trentista, es posicionà a favor dels sindicats d’oposició com la majoria de la Federació Local de Sindicats que a Sabadell passaren a la UGT. S’exilià a Mèxic i s’afilià al PSUC.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s