Ribé i Garcia, Salvador

Centelles, 14 de febrer del 1872 – Buenos Aires, 27 de febrer del 1944.

img

Nascut a Centelles, vingué a Sabadell de molt jove per treballar al tèxtil i més endavant és convertí en empresari del sector. Gran admirador del dirigent republicà federal Francesc Pi i Maragall, s’afilià al Círcol Republicà Federal (CRF). Fou elegit el 14 d’abril de 1931 primer alcalde de la II República a la ciutat, càrrec que ocupà fins l’1 de febrer de 1934. Durant el seu mandat es prioritzà l’accés a la cultura i l’ensenyament de la població treballadora. Es construïren diverses escoles, s’inaugurà el museu d’història i s’edità el llibre de Miquel Carreras “Elements d’història de Sabadell”, que varen regalar als col·legials.


Nomenclàtor. «Carrer de l’Alcalde Ribé». Ajuntament de Sabadell. [Consulta: 20 de gener del 2017].

“L’escola pública de Can Rull memòria viva de la dignitat republicana de Sabadell”. Conèixer Catalunya. <http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2015/04/lescola-publica-de-can-rull-memoria.html>. 22 d’abril del 2015 [Consulta 20 de gener del 2017]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s